Forum Konstruktor budowlany Strona Główna Konstruktor budowlany
Forum projektantów
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

PROBLEMY Z MODELEM AxisVM

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Konstruktor budowlany Strona Główna -> AxisVM
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
redhot_1993
Początkujący Forumowicz



Dołączył: 12 Wrz 2017
Posty: 2
Przeczytał: 6 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 19:15, 12 Wrz 2017    Temat postu: PROBLEMY Z MODELEM AxisVM

Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem wiec przepraszam jeśli pytanie będzie zamieszczone w złym miejscu.

Od niedawna w pracy posiadamy program Axis VM, wiec chciał bym się go nauczyć.

Podczas modelowania konstrukcji bardzo często pojawia mi się błąd "obszar zawiera nakładające się linie wewnętrzne,bez węzłów w pkt przecięć"

Czy ktoś mógł by mi wyjaśnić skąd taki błąd ( co podczas modelowania robię źle ) oraz jak rozwiązywać taki problem bez utraty efektów pracy.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lech
Doświadczony Forumowicz



Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 87
Przeczytał: 32 tematy

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Śro 8:46, 13 Wrz 2017    Temat postu:

To jest błąd modelowania. Robisz układ prętowy czy powłokowy?

Sprawdź czy linie dochodzące do siebie się przecinają, na przecięciach powinien być węzeł...


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Lech dnia Śro 8:53, 13 Wrz 2017, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
LD
Forumowicz



Dołączył: 25 Kwi 2016
Posty: 27
Przeczytał: 43 tematy

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 13:13, 13 Wrz 2017    Temat postu:

Lech napisał:
To jest błąd modelowania. Robisz układ prętowy czy powłokowy?

Sprawdź czy linie dochodzące do siebie się przecinają, na przecięciach powinien być węzeł...

Do tego co kolega napisał dodam abyś ustawił w programie automatyczne przecinanie:
- ustawienie
- opcje
- edycja i tutaj pod "Automatycznie" zaznaczyć aby było aktywne "Przecięcie"


Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
redhot_1993
Początkujący Forumowicz



Dołączył: 12 Wrz 2017
Posty: 2
Przeczytał: 6 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 9:42, 16 Wrz 2017    Temat postu:

Dziękuję za odpowiedź

Wiem, że jest to błąd modelowania i dlatego zapytałem w jakim miejscu robię błąd.
Tworzę układ powłokowy model małego budynku użyteczności publicznej.

dziękuję za podpowiedź z wprowadzeniem zmian w ustawieniach, mam nadzieję że to pomoże i ten problem nie będzie się już powtarzał.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Konstruktor budowlany Strona Główna -> AxisVM Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin