Forum Konstruktor budowlany Strona Główna Konstruktor budowlany
Forum projektantów
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

problem z grafiką

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Konstruktor budowlany Strona Główna -> Autodesk Building Design, Revit, ASD
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bolcus
Forumowicz



Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 18:47, 17 Cze 2014    Temat postu: problem z grafiką

Witam,
Może którys kolega napotkał taki problem.
Posiadam wersję autocada 2015, moja karta graficzna to geforce GT540M
i kiedy włączam przyspieszenie sprzetowe kursow przy poruszaniu myszką pozostawia slad na rysunku. jakby cos nie grało z grafiką.
Natomiast jedy je wyłącze wszystko jest ok.

jak ktos miał podobny proble i go rozwiązał niech pisze


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez bolcus dnia Wto 19:00, 17 Cze 2014, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ciapek
Doświadczony Forumowicz



Dołączył: 30 Kwi 2007
Posty: 510
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: spod Tater

PostWysłany: Wto 19:46, 17 Cze 2014    Temat postu:

to jest dośc typowy problem i najczęściej sugeruje się właśnie wyłączenie H.A.
ale czasem pomagją tez podmianki sterowników, ale to dotyczy zasadniczo kart certyfikowanych przez ADSK do Autocada 2015- musiałbyś sobie poszperać czy Twoja jest na liście.
Miałem to samo na Quadro FX 580 no ale karta do najmłodszych nie nalezy Wink
poczytaj:
[link widoczny dla zalogowanych]
Cytat:

YES unfortunately Autodesk has changed something in its 2015 graphic interface to the graphic card driver !

So a graphic card running well with 2014/2013, can have strange problem with 2015 !

1) Disabling the Hardware Graphic Acceleration mostly solve the problem/bug but ACAD is slow ...

2) Try LINESMOOTHING = 0 - Could solve the problem but I don't think so ...

Please follow this Topic :

[link widoczny dla zalogowanych]

pozdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bolcus
Forumowicz



Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 21:14, 17 Cze 2014    Temat postu:

ciapek dzieki za linki troche poczytałem i
problem ustąpił po aktualizacji sterownika do 337.88


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Konstruktor budowlany Strona Główna -> Autodesk Building Design, Revit, ASD Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin