Forum Konstruktor budowlany Strona Główna Konstruktor budowlany
Forum projektantów
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Specbud + opinie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Konstruktor budowlany Strona Główna -> Inne programy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mirao
Aktywny Forumowicz



Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 54
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 13:55, 23 Lip 2009    Temat postu: Specbud + opinie

Szukam opinii na temat programów firmy Specbud. Czy ktoś ma, używa?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adbud
Doświadczony Forumowicz



Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 717
Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 21:36, 24 Sie 2009    Temat postu:

Pracowałem na programach spec bud mogę powiedzieć tyle, że są bardzo proste.. intuicyjne.. i to to trzeba można policzyć.. mają kilka niedociągnięć.. ale do domku jednorodzinnego wystarczają.. za tą kwotę uważam że warto zakupić... np. boli bardzo.. jak przy obliczaniu płyty jest siła skupiona nie ma możliwości zamodelowania tego ustroju.. jest tylko rozłożone równomienie.. pozatym liczy ok..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kozi
Doświadczony Forumowicz



Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 284
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 8:17, 25 Sie 2009    Temat postu:

Program prosty, łatwy w obsłudze, szybki we współpracy.
U mnie przy modelowaniu schodów pręty które modelował, wychodziły poza płytę schodów i były równocześnie barierką na spoczniku Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
konsul
Początkujący Forumowicz



Dołączył: 09 Lip 2010
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 23:37, 09 Lip 2010    Temat postu:

Używam programów SPECBUD od ponad sześciu miesięcy i moja opinia jest jak najbardziej pozytywna. Programy bardzo intuicyjne przez to praca na nich jest wygodna, szybka a nawet posunę się do stwierdzenia że przyjemna. Wyniki obliczeń podawane są w przejrzysty sposób.
Wcześniej używałem pełnego pakietu konstrukcyjnego innej firmy z którego zrezygnowałem bo w żaden sposób jego logika działania mi nie odpowiadała. Traciłem przy tym czas i energię na przypominanie sobie co należy w danym momencie kliknąć żeby kontynuować pracę. Błędy były często sromotnie karane powrotem o kilka kroków w tył, co było bardzo irytujące.
Przed zakupem należy jednak określić swoje oczekiwania.
Jeżeli codziennie siedzisz na stropem płytowym wieloprzęsłowym o złożonym układem obciążeń a wyniki chcesz mieć w 3D, to SPECBUD nie jest dla Ciebie. Jednak gdy trzeba coś szybko zaprojektować lub sprawdzić w prostych układach statycznych i otrzymać przejrzyste wyniki, jak najbardziej polecam programy SPECBUD.
Przy okazji autorom życzę dalszego rozwijania ich możliwości.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kilimz
Forumowicz



Dołączył: 23 Gru 2010
Posty: 18
Przeczytał: 8 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WA-wa

PostWysłany: Śro 13:33, 17 Cze 2015    Temat postu: Re: Specbud + opinie

Mirao napisał:
Szukam opinii na temat programów firmy Specbud. Czy ktoś ma, używa?


Witam
Oprogramowanie godne polecenia, w niewygórowanej cenie na rynku.

Pozdrawiam serdecznie
Aneta


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dead_avis
Doświadczony Forumowicz



Dołączył: 10 Lut 2010
Posty: 227
Przeczytał: 49 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 14:41, 17 Cze 2015    Temat postu:

Złota łopata za odkopanie postu sprzed 5 lat !!!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MaverS
Doświadczony Forumowicz



Dołączył: 08 Gru 2008
Posty: 1124
Przeczytał: 76 tematów

Pomógł: 27 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lubin

PostWysłany: Czw 10:38, 18 Cze 2015    Temat postu:

Też polecam, szczególnie wersje 11, np. belka żelbetowa+DXF + SŁUP ŻELBETOWY+DXF i FUNDAMENTY BEZPOŚREDNIE+DXF. Moduły rozrysowujące są zbliżone do nakładki e-cad.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Konstruktor budowlany Strona Główna -> Inne programy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin