Forum Konstruktor budowlany Strona Główna Konstruktor budowlany
Forum projektantów
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Autodesk Robot Structural Analysis 2010
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Konstruktor budowlany Strona Główna -> Robot
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GMBh
Administrator



Dołączył: 23 Sty 2006
Posty: 588
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pon 17:04, 04 Maj 2009    Temat postu: Autodesk Robot Structural Analysis 2010

Właśnie dostałem upgrade prosto z Irlandii.
Testuje nowości. Pierwszą rzeczą którą zauważyłem są podkłady - czylli możliwość importu pliku dxf/dwg jako podkładu (nie modelu jak poprzednio). Działa to bardzo podobnie do Revita. Możemy podkład podpiąć do dowolnego poziomu włączać w menu wyświetlania atrybutów( widok pietra niżej i powyżej)... wygląda na rzecz przydatną.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez GMBh dnia Pon 17:09, 04 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Michal1975
Doświadczony Forumowicz



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 366
Przeczytał: 13 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 20:34, 04 Maj 2009    Temat postu: 2010

Witam

Ja też testuję nową wersję. U mnie nie da się wymiarować żelbetu. Nie ładuje się biblioteka prętów zbrojeniowych-ale kicha


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GMBh
Administrator



Dołączył: 23 Sty 2006
Posty: 588
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Śro 11:18, 13 Maj 2009    Temat postu:

W wersji 2010 program ma problemy z zarządzaniem pamięcią. Model który liczy sie bez problemu w wersji 2009 nie generuje się w wersji wyższej - komunikat o braku pamięci. Szukam rozwiązania.

Ok. Problem chyba rozwiążany. Po weryfikacji opiszę - może to komuś pomoże.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez GMBh dnia Śro 11:52, 13 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Michal1975
Doświadczony Forumowicz



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 366
Przeczytał: 13 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 11:35, 26 Maj 2009
PRZENIESIONY
Wto 13:39, 26 Maj 2009    Temat postu: ASD2010

Witam

-Czy są już rozsyłane polskie wersje ASD2010???.
-Jak wygląda współpraca między ROBOT2010 i ASD2010 przy wykonywaniu rysunków zbrojenia???
-Są jakieś nowe, dobre rozwiązania dla rysowania żelbetu???


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cezarydz
Doświadczony Forumowicz



Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 73
Przeczytał: 29 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Toruń

PostWysłany: Wto 18:04, 26 Maj 2009    Temat postu:

Polska wersja ASD ma być rozsyłana podobno na początku czerwca takie j uzyskałem info z Robobat.
U mnie jest już widoczna na panelu subskrypcji - właśnie ściągam Smile

pozdrawiam
CD


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cezarydz
Doświadczony Forumowicz



Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 73
Przeczytał: 29 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Toruń

PostWysłany: Wto 18:06, 26 Maj 2009    Temat postu:

GMBH mam prośbę opisz w czym tkwił problem z pamięcią w Robot2010.

pozdrawiam
CD


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GMBh
Administrator



Dołączył: 23 Sty 2006
Posty: 588
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Wto 21:52, 26 Maj 2009    Temat postu:

@cezarydz
W RSA2010 wprowadzono nowe opcje dotyczące paneli. Model, który poprawnie liczył się w RSA2009 w nowej wersji wylatywał w momencie nadawania atrybutów panelom (dokładnie zużycie pamięci przez proces robot.exe po przekroczeniu 1 GB kończyło obliczenia). Przesiatkowałem ponownie model dużo większą siatką i z 100tys węzłów dostałem 21 tys. -nie rozwiązało to problemu. Obliczenia zakończyły się sukcesem dopiero po zmianie parametrów rozkładu obciążenia na panelach. Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cezarydz
Doświadczony Forumowicz



Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 73
Przeczytał: 29 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Toruń

PostWysłany: Śro 0:01, 27 Maj 2009    Temat postu:

Dziekuje Smile Miałem też problem z płytami utworzonymi w R2009. Teraz już wiem co zrobić.
pozdrawiam
CD


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Arterius
Forumowicz



Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Nie 12:06, 31 Maj 2009    Temat postu:

A ja Was zastrzelę, czegoś takiego Wasz RSA 2010 na pewno nie potrafi:



Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GMBh
Administrator



Dołączył: 23 Sty 2006
Posty: 588
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Nie 17:51, 31 Maj 2009    Temat postu:

Super. Swojego czasu u mnie często pojawiał się komunikat: "Żądany zasób był". W ARSA paski postępu generalnie pokazują bzdury - szczególnie w Viście (niestety mam zainstalowaną na laptopie) - raczej dezorientują niż pomagają zorientować się np. w czasie obliczeń.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez GMBh dnia Nie 17:52, 31 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GMBh
Administrator



Dołączył: 23 Sty 2006
Posty: 588
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Wto 11:01, 02 Cze 2009    Temat postu:

Zauważyłem problemy z wyświetlaniem map zbrojenia. Czasami pomaga restarcik programu. Wyraźnie coś w module żelbetu zostało w wersji 2010 popsute Sad

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez GMBh dnia Wto 11:01, 02 Cze 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cezarydz
Doświadczony Forumowicz



Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 73
Przeczytał: 29 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Toruń

PostWysłany: Wto 12:31, 02 Cze 2009    Temat postu:

a ja zauważyłem u siebie, że jak wczytuje rysunki żelbetowe Robot2010 do ASD 2010 to całe zbrojenie mam A-0. W Robot2010 widać tak jak założyłem.
Ciekawostka Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GMBh
Administrator



Dołączył: 23 Sty 2006
Posty: 588
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Wto 9:25, 09 Cze 2009    Temat postu:

Minął miesiąc od premiery a już mamy SP2. Być może rozwiązuje problemy współpracy z ASD Exclamation

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GMBh
Administrator



Dołączył: 23 Sty 2006
Posty: 588
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Wto 13:32, 16 Cze 2009    Temat postu:

@cezarydz

W jaki sposób zainstalowałeś ASD 2010? W wersji z Revitem Suite 2010 PL instalacja kończy sie błędem!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cezarydz
Doświadczony Forumowicz



Dołączył: 23 Sty 2007
Posty: 73
Przeczytał: 29 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Toruń

PostWysłany: Wto 17:34, 16 Cze 2009    Temat postu:

Zainstalowałem sam ASD2010. Revita2010 jeszcze nie zainstalowałem.
ASD2010 ściągnąłem z panelu subskrypcji.
pozdrawiam
CD


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Konstruktor budowlany Strona Główna -> Robot Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin